Messi en Cristiano Ronaldo gaan nek-aan-nek in La Liga

Reacties

Aan de doelpuntenregen van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo komt maar geen einde. Sterker, beide spelers lijken elkaar alleen maar extra op te stuwen in de jacht naar goals. Cristiano Ronaldo maakt daarbij de laatste maanden flink wat achterstand goed op zijn Argentijnse rivaal.

Messi en Cristiano Ronaldo gaan nek-aan-nek in La Liga

Meer dan ooit tevoren zijn Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in de Spaanse competitie verwikkeld in een verbeten nek-aan-nek-race. Na de hattrick van de Portugees van Real Madrid in het thuisduel met Athletic de Bilbao (5-0 zege) hebben beide geweldenaars zelfs exact hetzelfde doelpuntenmoyenne in de Primera División, gemeten vanaf het moment dat ze beiden actief zijn op de Spaanse velden.

Sinds Cristiano Ronaldo in de zomer van 2009 de overstap maakte van Manchester United naar Real Madrid, waren beide spelers in competitieverband samen goed voor 385 doelpunten. Messi maakte er 195 in 175 duels namens Barcelona, terwijl Cristiano nu op 190 treffers in 171 wedstrijden staat. Voor beide aanvallers levert dat een waanzinnig moyenne van 1,11 goals per duel op.

Messi was in zijn laatste 25 competitieduels voor Barcelona goed voor 25 goals, maar Cristiano Ronaldo maakte in die periode liefst acht doelpunten meer. Het enige significante verschil tussen beide spelers dat in cijfers is uit te drukken, is het aantal assists. Daarin kan de Portugees nog niet tippen aan de Argentijn. Messi bereidde sinds 2009/10 73 doelpunten van ploeggenoten voor, Cristiano liet op zijn beurt 59 assists aantekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.