Messi bouwt record verder uit, makkelijke zege Sevilla

Barcelona heeft op bezoek bij tweededivisionist Córdoba met 2-0 gewonnen in het toernooi om de Copa del Rey. Lionel Messi bouwde zijn wereldrecord met twee doelpunten verder uit naar 88 goals in 2012.

Córdoba – Barcelona 0-2De eerste van twee ontmoetingen in de achtste finales van het Spaanse bekertoernooi was feitelijk al na elf minuten beslist, toen Messi op aangeven van David Villa van dichtbij via de onderkant van de lat de score opende.

De thuisclub was even later nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar Vincenzo Rennella zag zijn treffer wegens buitenspel worden afgekeurd. Een kwartier voor tijd bouwde Barcelona de voorsprong dankzij de tweede goal van Messi nog uit naar 0-2.

Het moyenne van de Argentijn blijft daarmee ongekend hoog. In de laatste acht wedstrijden van Barcelona vond hij alleen in het CL-duel met Benfica het net niet. In de overige zeven duels scoorde hij (inclusief vanavond) telkens twee keer. Op tien januari komt Córdoba voor de return naar Camp Nou.

Real Mallorca - Sevilla 0-5Sevilla heeft woensdagavond hele goede zaken gedaan in de eerste achtste finale-wedstrijd door met 5-0 te winnen bij Real Mallorca. Namens de Sevillistas, waar Hedwiges Maduro in de selectie ontbrak, was aanvaller Alvaro Negredo belangrijk met twee van de vijf treffers.

Negredo zette zijn ploeg binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong en zag die voorsprong voor rust nog uitlopen naar 3-0 door een doelpunt van Gary Medel. In het tweede bedrijf van de wedstrijd scoorden Alberto Botía en Antonio Luna nog.

Door de ruime overwinning lijkt Sevilla de kwartfinale van de Copa del Rey niet meer mis te kunnen lopen. De return wordt gespeeld in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán van Sevilla en staat gepland op woensdag 9 januari.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.