Messi bedenkt zich en is weer beschikbaar voor Argentinië

Reacties

Lionel Messi is teruggekomen op zijn beslissing om zich niet meer beschikbaar te stellen voor de Argentijnse nationale ploeg. De 29-jarige superster van Barcelona zal 'gewoon' deel uitmaken van de eerste selectie van de kersverse bondscoach Edgardo Bauza.

Messi bedenkt zich en is weer beschikbaar voor Argentinië

Eerder deze zomer, na de verloren finale in de strijd om de Copa América, baarde Messi opzien met zijn verklaring te stoppen als international. Verschillende Argentijnse iconen, onder wie de onvermijdelijke Diego Maradona, smeekten de dribbelaar zijn besluit te herzien. Messi speelde tot nu toe 113 interlands en scoorde daarin 55 keer, waarmee hij topscorer aller tijden van zijn land is.

Leo bleek niet ongevoelig voor de smeekbedes. 'Sinds de finale is veel door mijn hoofd gegaan. Ik heb serieus overwogen te stoppen. Maar ik kom terug, omdat ik van mijn land en het nationale team houd', luidt de verklaring van Messi.

Het Argentijnse voetbal verkeert in een crisis. De grootheid van Barcelona wil helpen zijn land weer uit dat moeras te krijgen. 'Ik zie veel problemen in het Argentijnse voetbal en ik wil er niet nog een extra zijn. Ik wil niemand pijn doen. Ik heb altijd geprobeerd het tegenovergestelde te doen en te helpen waar mogelijk. We moeten veel oplossen in het Argentijnse voetbal, maar ik help liever van binnenuit dan dat ik vanaf de zijlijn kritiek lever.'

Argentinië duelleert op 1 september met Uruguay en op 6 september met Venezuela, beide in het kader van de WK-kwalificatie. Na zes speelrondes in de Zuid-Amerikaanse zone bezet de tweevoudig wereldkampioen de derde plaats. De topvier plaatst zich rechtstreeks voor de titelstrijd in Rusland, de nummer vijf krijgt een herkansing in een play-off.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.