Messaoud en West Ham maken zich op voor volgende ronde

Reacties

Zonder de niet-speelgerechtigde Ali Messaoud is FC Vaduz uitstekend begonnen aan de Europese campagne. Fair Play-deelnemer West Ham United startte eveneens met een zege, terwijl Brøndby IF mede dankzij Johan Elmander voor een monsterscore zorgde.

Messaoud en West Ham maken zich op voor volgende ronde

La Fiorita – FC Vaduz 0-5
Tegen de amateurs van La Fiorita uit San Marino liet de afwezigheid van Messaoud bij Vaduz zich zoals verwacht niet voelen. Zonder de 24-jarige spelmaker, wiens inschrijving niet op tijd kon worden afgerond, won de bekerwinnaar van Liechtenstein met 5-0 in Serravalle. Nicolas Hasler, Manuel Sutter, Pavel Pergl, Nico Abegglen en Diego Ciccone verschenen op het scorebord. Een andere Nederlander, Kristian Kuzmanovic, viel in. Messaoud is bij de return waarschijnlijk wel van de partij en mag zich door de riante uitzege verheugen op nog meer Europese duels.

West Ham United – FC Lusitans 3-0
West Ham United beleefde eveneens een makkelijke avond. De Premier League-club mag net als Go Ahead Eagles (dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Ferencváros) meedoen aan de Europa League op basis van het Fair Play-klassement van de UEFA. De eerste Europese wedstrijd sinds 2006 leverde een makkelijke zege op FC Lusitans uit Andorra op. De Senegalese spits Diafra Sakho (foto) schoot in de laatste vijf minuten voor rust twee keer raak, na krap een uur kwam het slotakkoord op naam van James Tomkins.

Brøndby IF – Juvenes/Dogana 9-0
Eerder op de avond boekte Brøndby IF de grootste overwinning van de heenduels van de eerste voorronden van de Europa League. Tegen Juvenes/Dogana uit San Marino werd het liefst 9-0 voor de nummer drie van Denemarken. Voormalig Feyenoord-aanvaller Johan Elmander verzorgde in het eerste kwartier al de eerste en de derde goal. Ook de Finse spits Teemu Pukki (ex-Schalke 04) deed een duit in het zakje.

Bekijk alle uitslagen van de eerste voorronde van de Europa League in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.