Mertens mist twee duels na akkoord schikkingsvoorstel

PSV heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Dries Mertens geaccepteerd. De Belg is door zijn slaande beweging naar RKC Waalwijk-speler Rodney Sneijder voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Mertens mist twee duels na akkoord schikkingsvoorstel

Mertens zal zijn team daardoor niet kunnen helpen in de wedstrijden tegen Roda JC Kerkrade en Willem II, die beide buiten Eindhoven plaatshebben. Het duel daarop is de aanvallende middenvelder wel weer beschikbaar, als PSV aantreedt tegen Ajax.

In eerste instantie werd de overtreding van Mertens op Sneijder niet waargenomen door scheidsrechter Jan Wegereef, maar op basis van de tv-beelden begon de aanklager een onderzoek.

Beide clubs kregen van de aanklager een verzoek om een verklaring af te leggen. Naar aanleiding daarvan werd besloten om Mertens een schikking te sturen van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, die de club dinsdagochtend heeft geaccepteerd.

Mertens, die tegen RKC de eerste van de twee PSV-treffers voor zijn rekening nam, is al de tweede PSV'er die op basis van televisiebeelden wordt geschorst. Eerder dit seizoen overkwam Marcelo hetzelfde na een slaande beweging naar Ajacied Danny Hoesen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen