Aanklager stelt Mertens drie wedstrijden schorsing voor

Als het aan de aanklager betaald voetbal van de KNVB ligt, blijft Dries Mertens de komende twee competitiewedstrijden aan de kant. De PSV-aanvaller kreeg de schikking naar aanleiding van de tik die hij uitdeelde tijdens het thuisduel met RKC Waalwijk (2-0 winst).

Aanklager stelt Mertens drie wedstrijden schorsing voor

In het duel met RKC van zaterdag werd een slaande beweging van Mertens ten opzichte van Rodney Sneijder niet gezien door scheidsrechter Jan Wegereef. Het voorval werd wel geconstateerd op de tv-beelden, waarop de aanklager een onderzoek begon.

Beide clubs kregen van de aanklager een verzoek om een verklaring af te leggen. Naar aanleiding daarvan werd besloten om Mertens een schikking te sturen van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De 25-jarige Belg heeft tot woensdagmiddag 12.00 uur om te reageren. Als hij akkoord gaat, mist hij de duels met Roda JC Kerkrade en Willem II (beide uit).

Mertens, die tegen RKC de eerste van de twee PSV-treffers voor zijn rekening nam, zou al de tweede PSV'er worden die mogelijk op basis van televisiebeelden wordt geschorst. Eerder dit seizoen onderging Marcelo dat leed na een slaande beweging aan het adres van Ajacied Danny Hoesen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen