Meningsverschil Wouters en Lammers over zege Utrecht

Jan Wouters kon zich na afloop van de 3-2 zege van FC Utrecht op Excelsior niet vinden in de analyse van zijn collega-trainer John Lammers. De twee coaches verschilden van mening over de vraag of de zwaarbevochten overwinning van de Domstedelingen terecht was.

'Dit was een wedstrijd die we hadden moeten winnen of waarin we zeker punten hadden moeten pakken', stelde Lammers kort na het laatste fluitsignaal. 'In de slotfase staat het nog 2-2 en spelen we tegen tien man. Dan moet je blijven voetballen en dat deden we niet. Jammer, want we waren de gehele tweede helft de betere ploeg. Doodzonde dit.'

Wouters (foto) is een andere mening toegedaan. 'Dit was absoluut een terechte overwinning. We hebben over de hele wedstrijd gezien wel elf grote kansen gehad. Ik ben het daarom ook niet eens met John Lammers; wij waren de betere.'

'Maar een wedstrijd loopt wel eens zoals vandaag, we hadden bijvoorbeeld na een kwartier al met 3-0 voor kunnen staan', vervolgt Wouters zijn analyse. 'Dat gebeurt dan niet. We belonen onszelf niet voor het goede spel en krijgen dan ook nog een ongelukkige goal tegen. Daarna waren we inderdaad even de weg kwijt. Maar in de tweede helft gingen we weer goed verder, kansen creëren en geduldig voetballen. Dan is het jammer dat Excelsior één keer uitbreekt en gelijk scoort.'

Toch stapte Wouters door de winnende goal van Tommy Oar met een goed gevoel van het veld. 'Je zag dat toen het publiek een beetje ging morren, wat zijn weerslag had op deze jonge ploeg. Maar dat we dan in de slotfase met tien man alsnog winnen, vind ik een groot compliment waard.'

Door de zege houdt FC Utrecht zicht op deelname aan de play-offs, terwijl de voorsprong van Excelsior op hekkensluiter De Graafschap altijd nog maar twee punten bedraagt. Foto: VI Images