Mendes Rodrigues en AZ-flop redden Elche

Mede dankzij een belangrijke bijdrage van de Kaapverdische Nederlander Garry Mendes Rodrigues en de bij AZ mislukte spits Jonathas hield Elche een punt over aan het thuisduel met Villarreal. Ondanks de remise blijft de club hekkensluiter in Spanje: 2-2.

Villarreal leek bij Elche op weg naar een moeiteloze zege, want het stond al na zeventien minuten 0-2 voor na goals van Lucas Vietto en Ikechukwu Uche. Elche kwam nog voor rust ijzersterk terug. Jonathas (foto) tekende na een assist van Rodrigues voor de aansluitingstreffer, terwijl de ex-speler van AZ tien minuten voor de pauze de assist leverde voor de gelijkmaker van Victor Rodríguez. Jonathas, die tussen 2009 en 2011 vijftien duels voor AZ speelde, maakte dit seizoen al acht doelpunten.

Door de remise heeft Elche net als nummer negentien Córdoba elf punten. Villarreal staat vijfde met 31 punten.

Sevilla - Celta de Vigo 1-0
Sevilla heeft in eigen huis een moeizame zege geboekt op Celta de Vigo. De bezoekers kwamen in de 21ste minuut met tien man te staan door een rode kaart van Carles Planas en elf minuten later schoot Nicolás Pareja Sevilla met een vrije trap naar een 1-0 voorsprong. De nummer vier van de Primera División slaagde er in het restant van de wedstrijd niet in de score verder op te voeren.