Koninklijke wereldkampioen wacht 'vijandige erehaag'

Reacties

De zeventiende speelronde in de Primera División gaat zaterdag om 16.00 uur van start. VI-redacteur Dolf van Aert blikt vooruit op de belangrijkste affiches.

Koninklijke wereldkampioen wacht 'vijandige erehaag'

De twintig Spaanse clubs ontwaken dit weekend uit een winterdutje van twee weken. Na de zestiende speelronde in het weekeinde van 19 december, kregen de spelers uit de Primera División de tijd om de dagen rondom Kerstmis met de familie te vieren. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Engeland, vraag dat maar aan Louis van Gaal. De selectie van Real Madrid zal evenwel met een nét iets lekkerder gevoel dan de rest aan het kerstdiner hebben gezeten.

De veelvraat uit de Spaanse hoofdmacht voegde exact twee weken geleden maar weer eens een prijs toe aan het toch al imposante palmares. En niet de minste: Los Galacticós lieten zich op het WK in Marokko kronen tot het beste clubteam van de planeet. Met die nieuw verworven status melden de mannen van Carlo Ancelotti zich zondag om 17.00 uur bij Valencia, waar ze op jacht gaan naar de dertiende competitiezege op rij.

Erehaag
De thuisploeg zal de grootmacht op haar beurt met alle egards ontvangen, al was dat de afgelopen dagen verre van logisch. In Valencia is er traditioneel gezien sprake van animositeit jegens Real Madrid. Het was dus nog maar de vraag of het sterrenensemble in die vijandige omgeving kon rekenen op de traditionele erehaag. Die komt er dus wel, maar al te hartelijk zal deze niet zijn.

Waar de koploper de korte onderbreking gebruikte om het zoveelste zilverwerk binnen te slepen, kocht de nummer vier van de ranglijst nog maar eens een speler van Benfica. Nadat Rodrigo, André Gomes en João Cancelo afgelopen zomer al van Lissabon naar de sinaasappelstad verhuisden, kwam daar deze week de Argentijnse middenvelder Enzo Pérez bij. Met hem zal Los Che het gat van vooralsnog acht punten (Real heeft nog een duel te goed) proberen te verkleinen.

Barcelona kende in het laatste duel van 2014 een makkie tegen Córdoba (5-0) en gaat zondag op bezoek bij het Real Sociedad van David Moyes. De Schot is sinds een paar maanden werkzaam in Spanje, en dat bevalt hem prima. 'Het was leuk om een keer aan het kerstdiner te kunnen zitten met mijn familie, in Engeland heb ik in 25 jaar tijd geen enkele Kerstmis vrij gehad', aldus Moyes op de persconferentie. Met zijn ploeg treft de ex-manager van Everton en Manchester United overigens Barcelona-doelman Claudio Bravo (foto onder), de Chileen die van 2006 tot afgelopen zomer bij Real Sociedad speelde.

Van de andere ploegen in de top van het klassement heeft Sevilla het op papier het lastigst. De nummer zes krijgt nummer acht Celta de Vigo op visite. Nummer vijf Villarreal moet naar hekkensluiter Elche, terwijl nummer zeven Málaga laagvlieger Almería ontvangt. Maar de opening van het Spaanse voetbalweekend is zaterdagmiddag de wedstrijd met het mooiste verhaal.

Atlético Madrid staat derde en speelt thuis tegen nummer vijftien Levante. Maar over de tactiek, de tegenstander of de gevolgen voor de stand zal het zaterdag vermoedelijk niet gaan. Hoewel hij tegen Levante nog niet in actie komt, zal Estadio Vicente Calderón sidderen van opwinding over de aanstaande terugkeer van El Niño. Fernando Torres begon zijn loopbaan in 2003 bij Atlético en is na omzwervingen via Liverpool, Chelsea en AC Milan terug op het oude nest. De dertigjarige spits zal hopen dat hij op vertrouwde grond de schwung weer in zijn carrière krijgt, een hoop die de fans van Atlético delen. Tegen Levante moet blijken of de naderende thuiskomst van Torres de ploeg van Diego Simeone alvast een boost kan geven. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.