Mendes da Silva matchwinner in duel bij LASK Linz

Red Bull Salzburg heeft het uitduel met LASK Linz winnend afgesloten: 1-2. David Mendes da Silva tekende voor de beslissende treffer.

Linz is de nummer laatst in Oostenrijk maar het elftal begon scherper en aanvallender dan Red Bull Salzburg, het team van coach Huub Stevens. Tot een doelpunt leidde het spel echter niet en de uitploeg nam na 24 minuten de leiding via Roman Wallner, die een voorzet van Franz Schiemer koppend tot treffer bekroonde.

Christoph Leitgeb miste vlak voor rust de kans op 0-2. Drie minuten na de hervatting tekende LInz-aanvoerder Rene Aufhauser voor de gelijkmaker. Na een uur sloeg Mendes da Silva toe, zij het met behulp van Linz-spelerThomas Piermayr. Hij kreeg de bal na het schot van de Nederlander tegen de rug, waarna het speeltuig met een boogbal achter Thomas Mandl belandde.

Voor Red Bull Salzburg komt door de zege de subtop in beeld. LASK Linz blijft laatste in de Oostenrijkse Bundesliga. Foto: VI Images