Mendes Da Silva trefzeker voor winnend Salzburg

Red Bull Salzburg heeft zondag nipt SV Ried verslagen met 1-2. Tegen de nummer drie van Oostenrijk bezorgde Stefan Hierländer drie minuten voor tijd de ploeg van trainer Huub Stevens de overwinning.

Mendes Da Silva was namens de bezoekers na een uur spelen trefzeker. De Nederlandse verdediger annex middenvelder werd in stelling gebracht en rondde koeltjes af.

Door de late gelijkmaker van Anel Hadzic (85ste minuut) leek het duel op een gelijkspel af te stevenen. Hierländer bracht daar met zijn late treffer alsnog verandering in. De jonge aanvaller was attent nadat een bal terugsprong van de lat.

Red Bull, dat vorige week in eigen huis ook al won van Ried, bezet na de zege de zevende plaats in Oostenrijk. Het elftal van Stevens heeft echter wel nog twee duels tegoed. Wanneer Salzburg twee keer de volle winst pakt, is de aansluiting met de bovenste ploegen een feit.

SV Kapfenberg-Rapid Wien 0-0 Rapid Wien beleeft, evenals Red Bull Salzburg, vooralsnog een teleurstellend seizoen. Op bezoek bij Kapfenberg kon de ploeg opnieuw niet winnen. Jan Vennegoor of Hesselink ontbrak bij de uitploeg in de wedstrijdselectie.