Memphis zorgt bijna voor tranendal bij Midtjylland-back

Reacties

Memphis Depay had het op zijn heupen in het Europa League-duel met FC Midtjylland donderdagavond (5-1) en de buitenspeler van Manchester United dreef zijn directe tegenstander André Römer daarmee tot wanhoop. 'Ik ben nog nooit zo dicht bij huilen geweest na een wedstrijd.'

Memphis zorgt bijna voor tranendal bij Midtjylland-back

De 22-jarige rechtsback wist niet wat hij meemaakte in de duels met de ontketende Memphis. Waar de Nederlander in de heenwedstrijd nog worstelde met zijn vorm, was hij op Old Trafford helemaal los. 'Hij is de beste speler waar ik ooit tegen gespeeld heb. Hij ging buitenom, binnendoor of ging er op snelheid voorbij. Het is lastig om er iets tegen te doen als hij zo speelt', stamelde Römer tegen het Deense Bold.

Dat blijkt uit de cijfers, Memphis ging tegen Midtjylland liefst vijftien keer een directe tegenstander voorbij, een record sinds de oprichting van de Europa League in 2009.

Naast de vernedering door Memphis veroorzaakte Römer ook nog een penalty (die gemist werd door Juan Mata) en pakte hij vlak voor tijd een tweede gele kaart door Memphis opzichtig aan zijn shirt te trekken. Memphis verschafte zichzelf daarna nog een mooie kers op de taart door de vijfde voor United binnen te schieten.

'We keken erg uit naar deze wedstrijd, maar nu moeten we het maar gauw weer vergeten', aldus de ongelukkige Römer. United treft nu Liverpool in de achtste finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.