Memphis onderstreept zijn grote waarde in beladen derby

Reacties

Olympique Lyon heeft zich met een zwaarbevochten zege op Saint-Étienne op de tweede plaats in de Ligue 1 genesteld. Memphis Depay maakte zijn status waar in de derby.

Memphis onderstreept zijn grote waarde in beladen derby
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 0
Saint-Étienne
Saint-Étienne

Memphis kwam met een goed gemoed terug in Lyon. Samen met Kenny Tete beleefde hij met Oranje mooie tijden in de Nations League. De aanvaller kon die lijn in tegenstelling tot bankzitter Tete doorzetten bij zijn club.

De 117de editie van de immer beladen derby tegen Saint-Étienne leverde Lyon een nipte zege op. Memphis leverde zijn bijdrage aan het succes, uit zijn corner kopte Jason Denayer na een uur knap raak. Het was de eerste treffer van de Belg in dienst van Lyon.

Die primeur was goed voor drie punten die met moeite over de eindstreep werden gesleept. De rode kaart voor Rafael had de opdracht lastiger gemaakt. De rechtsback, en concurrent van Tete, moest in de zeventigste minuut een charge op Yann M'Vila bekopen met een uitsluiting.

Memphis werd na de rode kaart de enige spits van Lyon. In de blessuretijd haalde trainer Bruno Genesio hem ten faveure van Bertrand Traoré naar de kant. De Oranje-international verliet onder applaus het veld om vanaf de zijlijn te zien dat Saint-Étienne er niet in slaagde de muur van Lyon te slechten. Memphis had andermaal zijn waarde bewezen en is nu direct betrokken geweest bij dertig treffers in 2018.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.