Memphis legt uit wat er (veel) beter moet bij Oranje

Reacties

Memphis Depay had als speler van Oranje de luxe dat hij de wedstrijd een helft vanaf de bank en een helft binnen de lijnen kon analyseren. Het was voor de fitter wordende aanvaller dan ook duidelijk wat er beter moet bij het Nederlands elftal.

Memphis legt uit wat er (veel) beter moet bij Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

'Ze waren beter', is de pijnlijke conclusie van Memphis na de wedstrijd tegen Ecuador. 'We leggen geen goed spel op de mat, je geeft ze dan de gelegenheid om beter te zijn. Met 1-1 moet je dan genoegen nemen', vindt de aanvaller, die na rust inviel voor Steven Bergwijn.

Memphis heeft bij de NOS een verklaring van het matige spel. 'Ik denk dat het te maken heeft met het op de juiste momenten opties bieden voor je medespelers, vrijkomen dus. In zo'n systeem weet je dat de afstanden naar elkaar toe groot zijn, maar je moet je op de juiste momenten aanbieden en proberen lijnen open te maken', doelt Memphis op de ruimtes die ontstaan bij een loopactie. 'We kwamen lastig aan het voetballen toe.'

Zelf is Memphis ook kritisch op zijn eigen spel. 'Ik heb niet het gevoel gehad dat ik in mijn spel kon komen. Ik ben een speler die vaak de bal wil raken, de tegenstander wil opzoeken. In die posities ben ik niet gekomen. Daar word ik niet moedeloos van, maar er waren heel weinig momenten met ruimte. We moeten het er met elkaar over hebben en gaan analyseren. Het is ook belangrijk om elkaar meer te vertrouwen in het veld. Dan komt het wel goed', sluit de aanvalsleider af met een positieve boodschap.

Nederland is na het gelijkspel nog steeds groepshoofd en heeft aan een gelijkspel tegen het nog puntloze Qatar genoeg om door te gaan naar de knock-outfase.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.