Memphis kan domper Lyon tegen tien man niet voorkomen

Memphis Depay heeft als invaller niet kunnen voorkomen dat Olympique Lyon in het uitduel met Stade Rennes opnieuw averij heeft opgelopen in de Ligue 1: 1-1. Dat terwijl de bezoekers vanaf de vijfde minuut met een man meer speelden.

Memphis begon dinsdag in het oefenduel van Oranje met Italië nog in de basis, maar zat zondag naast onder anderen Nabil Fekir op de bank in het Roazhon Park. Vanuit de dug-out zag de 23-jarige aanvaller dat Alexandre Lacazette in de zesde minuut een penalty miste. Rami Bensebaini kreeg rood voor het veroorzaken van die strafschop.

Het duurde uiteindelijk tot de 52ste minuut voordat Lyon de overtalsituatie in de score uitdrukte. Maxwel Cornet scoorde op aangeven van Jérémy Morel. In de 69ste minuut mocht Memphis de wedstrijd volmaken als vervanger van Mathieu Valbuena. De winteraankoop liet zich gelden in de slotfase, maar de marge vergroten deed hij niet.

Met tien man greep Rennes daardoor uiteindelijk nog een punt. Ndombe Mubele maakte in de 81ste minuut gelijk. Twee weken na de 2-1 nederlaag bij Paris Saint-Germain morste Lyon daardoor opnieuw punten. Het gat met nummer drie Olympique Nice bedraagt nog altijd dertien punten.