Sterk PSG herstelt zich na vroege dreun Lacazette

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondagavond een overwinning geboekt op het Olympique Lyon van Memphis Depay: 2-1. De regerend kampioen vervolgt daarmee de achtervolging op AS Monaco.

Sterk PSG herstelt zich na vroege dreun Lacazette

Na de overwinning van Monaco op Caen moest PSG winnen van Lyon om in het spoor van de Franse koploper te blijven. Met Lyon troffen de Parijzenaren echter een ploeg in vorm. Aan de hand van onder anderen de herboren Memphis boekte de ploeg de afgelopen weken ruime overwinningen op Toulouse, Metz en Dijon, terwijl in de Europa League de kwartfinale werd bereikt ten koste van AS Roma.

Ook in het Parc des Princes begonnen de bezoekers uitstekend. Een hoekschop van Mathieu Valbuena werd doorgekopt door Rafael, waarna clubtopscorer Alexandre Lacazette bij de tweede paal kon binnenknikken: 0-1. Het was de snelste tegengoal voor PSG dit seizoen in de Ligue 1. Na die vroege tegentreffer nam de thuisploeg het heft weer in handen. Onder aanvoering van Javier Pastore, die weer eens in de basis stond, draaide PSG de score binnen het half uur om.

Na een combinatie met landgenoot Ángel Di María gaf Pastore de bal voor op Adrien Rabiot die de fraaie aanval bekroonde met de gelijkmaker. Zes minuten ontving later Julian Draxler de bal na een minstens zo fraaie aanval van diezelfde Pastore en schoot de Duitser de 2-1 binnen. De pijp van de bezoekers, die een trip naar Rome in de benen hadden, raakte daarna langzaam leeg.

Memphis Depay gaat naar de grond na vermeend contact met PSG-doelman Kevin Trapp.
Memphis Depay gaat naar de grond na vermeend contact met PSG-doelman Kevin Trapp.

Ook de in bloedvorm verkerende Memphis, die niet speelgerechtigd was voor het Europa League-treffen met Roma, kon daar geen verandering in brengen. De inbreng van de Nederlander bleef beperkt tot drie schoten van afstand en een vermeende botsing met PSG-doelman Kevin Trapp, waarbij de voormalig PSV'er volgens scheidsrechter Clément Turpin te makkelijk naar de grond ging.

PSG trok de zege zonder al te veel problemen over de streep, waardoor het gat met Monaco gereduceerd wordt tot drie punten. Lyon blijft steken in het Franse niemandsland tussen de derde en de vijfde plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.