Olympique Lyon heeft zondag afgerekend met FC Nantes. Memphis Depay vervulde een hoofdrol.

Nantes
Nantes
1 - 2
Olympique Lyonnais

Lyon-trainer Rudi Garcia liet Memphis tegen FC Nantes vanaf de linkerkant starten. De Oranje-international staat liever centraal, maar heeft geen moeite met zijn rol vanaf de flank. 'Als we zo spelen als vandaag, dan heb ik er geen probleem mee', zei hij in de rust van het duel met FC Nantes. 'Ik heb veel vrijheid, ik kan van positie wisselen en naar binnen komen. Ik krijg goede kansen.'

Gezien zijn tastbare bijdrages aan het Lyon-succes voor rust was er ook geen reden tot klagen. Memphis had al vroeg in de wedstrijd het goede gevoel onderstreept met een doelpunt. Na voorbereidend werk van Lucas Pasqueta prikte de aanvaller met rechts de bal in het doel van Nantes. Na ruim een half uur tekende hij ook voor de 0-2. De aanvaller benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Karl Toko Ekambi.

Met zijn twee goals onderstreepte Memphis zijn uitstekende vorm in dit kalenderjaar. In 2021 is hij direct betrokken geweest bij vijftien doelpunten in de Ligue 1 (tien goals en vijf assists). Geen enkele speler in de Franse competitie kan tippen aan deze cijfers.

Lyon bleef mede dankzij de bijdrages van Memphis in het spoor van de drie titelkandidaten PSG, Lille en Monaco. FC Nantes kwam namelijk niet verder dan de aansluitingstreffer van Nicolas Pallois.

De overwinning was een opstapje richting de komende cruciale weken voor Lyon, voor wie in de Ligue 1 directe confrontaties met concurrenten Lille en AS Monaco op het programma staan. Die laatste club is woensdag de tegenstander van Lyon in de kwartfinale van het toernooi om de Coupe de France.