PSG zwijnt in spektakelstuk: ongekende cijfers voor Mbappé

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Franse titelrace. In een knotsgek duel met Saint-Étienne werd Mauro Icardi uiteindelijk de matchwinner.

PSG zwijnt in spektakelstuk: ongekende cijfers voor Mbappé
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 2
Saint-Étienne
Saint-Étienne

Koploper Lille morste eerder dit weekend punten tegen Montpellier en dus had PSG zondag een ideale gelegenheid om het gat van vier punten te minimaliseren. Trainer Mauricio Pochettino kon tegen laagvlieger Saint-Étienne niet beschikken over Neymar, de geschorste Braziliaan was één van de zeven afwezigen, waardoor er plaats was voor Xavi Simons op de reservebank. Mitchel Bakker stond in de basis.

Saint-Étienne had na een dramatische sezioenstart de weg omhoog de laatste weken gevonden en bood in Parc des Princes knap weerstand. PSG had grote moeite om door de stugge organisatie van de bezoekers heen te spelen. Pablo Sarabia was met een vrije trap tegen de paal het dichtst bij een doelpunt, verder kwam de thuisploeg een uur lang tot slechts één schot op doel.

Kort nadat Pochettino een driedubbele aanvallende wissel doorvoerde, viel de goal aan de andere kant. Denis Bouanga liet de gastheren behoorlijk schrikken met zijn 0-1. Het betekende het startschot van een spectaculaire slotfase. Een minuut later stelde PSG namelijk alweer orde op zaken. Op aangeven van Ander Herrera zorgde Kylian Mbappé voor de gelijkmaker. Het was alweer zijn 86ste goal voor PSG, alleen Edinson Cavani (138) en Zlatan Ibrahimovic (113) scoorden vaker in de clubhistorie.

Spectaculair slot
In de 87ste minuut voltooide Mbappé de comeback eigenhandig. Hij werd naar de grond gebracht door doelman Etienne Green en benutte de strafschop zelf: 2-1. Het leek het nog mis te gaan, toen Romain Hamouma in de 93ste minuut de 2-2 binnentikte, maar het was de bezoekers niet gegund. In minuut 96 zorgde Mauro Icardi voor de verlossing: hij schoof de 3-2 langs Green en bezorgde PSG zo een zwaarbevochten zege.

De Parijzenaren naderen Lille zo tot op één punt. Volgende week speelt de koploper de topper tegen Olympique Lyon, wat vermoedelijk een cruciaal duel wordt in de titelrace.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.