Meijers mist voor het eerst in twee jaar Eredivisie-minuut

Reacties

ADO Den Haag kan zondagmiddag tegen PSV voor het eerst sinds 9 februari 2013 geen beroep doen op Aaron Meijers. De 27-jarige linksback kan tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie niet in actie komen, omdat hij tegen Willem II zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg van scheidsrechter Siemen Mulder (foto).

Meijers mist voor het eerst in twee jaar Eredivisie-minuut

Door die schorsing ziet Meijers een einde komen aan de serie van 68 competitieduels die hij van begin tot einde meemaakte. Op 5 mei 2013 haalde toenmalig trainer Maurice Steijn hem tegen Feyenoord een minuut voor tijd naar de kant. Sindsdien miste de ex-speler van RKC Waalwijk en FC Volendam twee jaar lang geen minuut in de Eredivisie.

Voor de laatste keer dat Meijers een heel Eredivisie-duel miste is zelfs nog drie maanden langer geleden in het seizoen 2012/13. Tegen NAC Breda ontbrak hij net als nu door een schorsing. Daarna deed Meijers in 79 opeenvolgende competitiewedstrijden mee bij ADO. In die periode kwam de man die ook als middenvelder uit de voeten kan nog in actie in drie bekerduels.

In tegenstelling tot Meijers zijn Xander Houtkoop en Segun Owobwale mogelijk wel beschikbaar voor het thuisduel met PSV, waarin niets meer op het spel staat. De twee aanvallers zijn hersteld van hun blessures en sluiten deze week weer aan bij de groepstraining. Wilfried Kanon, Mathias Gehrt en Mitchell de Vlugt zijn nog niet hersteld van hun kwetsuren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.