Mehmedi zorgt voor opsteker Zwitsers in aanloop naar EK

Zwitserland heeft na ruim een half jaar weer eens gewonnen. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic was met 2-1 te sterk voor Moldavië in de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het EK.

Als nummer twee achter Engeland plaatsten de Zwitsers zich betrekkelijk eenvoudig voor de eindronde in Frankrijk, maar daarna waren de prestaties een stuk minder. Dit kalenderjaar werd verloren van Ierland (1-0), Bosnië-Herzegovina (0-2) en België (1-2).

Moldavië eindigde in Groep G van de EK-kwalificatie als laatste met slechts twee punten. Het moest onder meer Liechtenstein voor laten gaan. De Oost-Europeanen boden goed tegenstand in Lugano, want een kwartier voor tijd stond het nog 1-1.

Blerim Dzemaili had Zwitserland in de twaalfde minuut op voorsprong gezet, maar via Radu Ginsari kwamen de bezoekers in de 69ste minuut op gelijke hoogte. Zes minuten later maakte Admir Mehmedi 2-1 en daarmee bezorgde hij Zwitserland de eerste overwinning in 2016.

Zaterdag over een week openen de Zwitsers het EK met een wedstrijd tegen Albanië. Daarna volgen de groepsduels met Roemenië en Frankrijk.