Meggiorini maakt Internazionale twee punten afhandig

Internazionale heeft tegen Torino twee punten laten liggen. Ondanks een snelle voorsprong slaagde Inter er niet in de winst in eigen huis te houden: 2-2.

In de eerste competitiewedstrijd van Internazionale sinds het vertrek van Wesley Sneijder naar Galatasaray opende de Milanese formatie sterk. Ex-Ajacied Cristian Chivu zette Inter al na vijf minuten op voorsprong. Zijn schot van afstand was Torino-doelman Jean-François Gillet te machtig.

Inter was voornemens de wedstrijd snel te beslissen, maar Torino overleefde het openingsoffensief. Sterker nog, Riccardo Meggiorini schoot Torino met een bekeken schot halverwege de eerste helft naast de Milanezen. Doelpuntenmaker Chivu moest zich kort daarna met een blessure laten vervangen door Álvaro Pereira.

Diezelfde Meggiorini (op de foto in duel met Gaby Maudingayi) zette Torino zes minuten na rust zelfs op voorsprong. Hij rondde een fraaie aanval van dichtbij af. De Turijnse opponent mocht een kwartiertje genieten van de voorsprong.

Invaller Esteban Cambiasso zorgde na ruim een uur voor 2-2. De Argentijn had geen moeite een voorzet van Javier Zanetti in te tikken. Het was voor trainer Andrea Stramaccioni het teken zijn ploeg aan te sporen de drie punten te halen. Inter drong wel aan, maar het ontbrak het elftal aan overtuiging.

Rolando Bianchi was namens Torino nog dichtbij de 2-3. Zijn inzet belandde op de paal. Het slotoffensief van Inter leverde geen goal meer op. De uitblinkende Meggiorini dook nog een keer gevaarlijk op voor het Inter-doel, maar hij maakte zijn derde treffer van de avond niet.

Internazionale blijft vierde in de Serie A. Met veertig punten staat de ploeg drie punten achter nummer drie Lazio. Torino is met 27 punten terug te vinden in de middenmoot.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.