Meevallers FC Twente door transfers

Reacties

FC Twente kan een aantal financiële meevallers tegemoet zien. Door de overgang van Steven Berghuis (23, foto) van AZ naar Watford rinkelt de kassa ook in Enschede.

Meevallers FC Twente door transfers

Toen FC Twente de aanvaller in 2012 verkocht aan AZ bedong de club een doorverkooppercentage. Ook krijgen de Enschedeërs een opleidingsvergoeding voor Berghuis, die vanaf 2009 in de jeugdopleiding van FC Twente actief was. In totaliteit levert de transfer van Berghuis naar de Premier League zo'n 750 duizend euro op.

FC Twente krijgt ook een opleidingsvergoeding voor Tjaronn Chery, die door FC Groningen werd verkocht aan Queens Park Rangers. De in Enschede opgegroeide middenvelder speelde tussen 2002 en 2010 voor FC Twente. Ook voor de ex-spelers Maikel Kieftenbeld (van FC Groningen naar Birmingham City) en Deniz Türüç (van Go Ahead Eagles naar Kayserispor) toucheert FC Twente een opleidingsvergoeding.

'Dit zijn gelukjes die we niet hadden begroot en die ons goed uitkomen', aldus financieel directeur Gerald van den Belt tegen VI. Zoals bekend heeft de noodlijdende club een bezuinigingsoperatie van tien miljoen euro achter de rug en is de begroting voor komend seizoen teruggeschroefd van 44 naar 35 miljoen euro.

Ook krijgt FC Twente de helpende hand toegestoken van Schalke '04. Beide clubs spelen zondag in Gelsenkirchen een oefenduel en een deel van de opbrengst wordt door de Duitsers overgemaakt aan FC Twente.

Bekijk hier het overzicht van de spelers die FC Twente deze zomer zelf heeft verkocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.