Meeste treffers in 2014 bij duels van FC Utrecht

Reacties

● FC Utrecht won negen van de voorgaande 22 thuisduels met SC Heerenveen in de Eredivisie (G7, V6), waaronder de twee meest recente ontmoetingen.

Meeste treffers in 2014 bij duels van FC Utrecht

● De ploeg uit de Domstad won zeven en verloor slechts drie van de laatste elf thuiswedstrijden tegen SC Heerenveen (G1).

● FC Utrecht kreeg in de laatste vijf thuisduels zestien doelpunten tegen (W1, V4), terwijl in de acht thuiswedstrijden daarvoor slechts vier treffers werden geïncasseerd.

● De 33 wedstrijden van FC Utrecht in 2014 leverden in totaal 114 doelpunten op (voor en tegen), meer dan bij elke andere Eredivisieclub.

● FC Utrecht heeft na de eerste seizoenshelft vijftien verschillende doelpuntenmakers, de meesten van de Eredivisie. Ook gebruikte de club de meeste spelers tot nu toe (31).

● FC Utrecht (376) en sc Heerenveen (375) zijn de twee Eredivisieteams met de meeste tackles dit seizoen.

● Edouard Duplan kwam dit seizoen in 352 minuten tot drie doelpunten en twee assists en was direct betrokken bij vijf van de laatste tien Eredivisiedoelpunten van FC Utrecht.

● SC Heerenveen boekte slechts één zege in de laatste tien competitiewedstrijden (G5, V4).

● De Friezen hielden in de laatste twee Eredivisieduels een clean sheet en kunnen voor het eerst sinds oktober 2007 drie wedstrijden op rij de nul houden.

● In zijn laatste vier Eredivisiewedstrijden was Luciano Slagveer betrokken bij drie doelpunten (één goal, twee assists), slechts één minder dan in de 39 voorgaande competitieduels in zijn carrière (twee goals, twee assists).

● Opvallend: Heerenveen maakte in zeven uitduels telkens het openingsdoelpunt, het hoogste aantal van de Eredivisie. Twee van die uitduels werden uiteindelijk gewonnen (G3, V2).

● Mark Uth scoorde vaker tegen FC Utrecht dan tegen elke andere huidige Eredivisieploeg. Hij maakte drie goals in twee reguliere Eredivisie-duels en één in de play-offs.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.