Meer zorgen Hodgson: ook Walker dreigt WK te missen

Reacties

Ruim een maand voor de start van het WK in Brazilië stapelen de problemen zich op voor Engeland. Na Jay Rodriguez en Theo Walcott viel woensdag met Andros Townsend de derde vleugelspits geblesseerd af. En bondscoach Roy Hodgson heeft nog meer spelers om wie hij zich zorgen moet maken.

Meer zorgen Hodgson: ook Walker dreigt WK te missen

Want behalve Rodriguez, Townsend en Walcott dreigt ook Kyle Walker de eindronde te moeten missen. De rechtsback van Tottenham Hotspur staat al sinds medio maart aan de kant door een heupblessure. Hodgson houdt er sterk rekening mee dat hij op zoek moet naar een vervanger voor de man die doorgaans met Glen Johnson (Liverpool) concurreert om een basisplaats.

'We weten niet zeker of hij in totaal nu zes of tien weken aan de kant zal staan', aldus de Engelse bondsoach in gesprek met diverse media. 'Ik weet alleen dat hij een nieuwe injectie heeft gekregen. We moeten afwachten of dat iets uithaalt.' De kans dat Walker topfit afreist naar Brazilië is echter klein, stelt Hodgson. Daardoor zou Liverpool-revelatie Jon Flanagan inmiddels al in beeld zijn als vervanger van Walker.

In navolging van zijn ploeggenoot Andros Townsend (links) dreigt ook Kyle Walker het WK te missen.
In navolging van zijn ploeggenoot Andros Townsend (links) dreigt ook Kyle Walker het WK te missen.

Ook voor Everton-verdediger Phil Jagielka en de Arsenal-middenvelders Jack Wilshere en Alex Oxlade-Chamberlain wordt het een race tegen de klok om in Brazilië erbij te zijn. Over hen is Hodgson positiever. 'Op basis van de gesprekken met hun clubs maak ik me geen zorgen', zegt de trainer. 'Ze willen gewoon geen enkel risico nemen, ik twijfel er niet aan dat ze op tijd fit zijn.'

Vanuit Canada kreeg Hodgson ook goed nieuws over Jermain Defoe. De afgelopen winter naar Toronto FC verhuisde spits is nog altijd een kandidaat voor de Engelse selectie. Hij stond de afgelopen maand aan de kant door een hamstringblessure, maar de 31-jarige aanvaller is positief. 'Dat je even geblesseerd bent, betekent heus niet altijd dat het WK aan je voorbijgaat.'

Hodgson heeft nog elf dagen de tijd voordat hij zijn voorlopige spelersgroep van dertig man bekend zal maken. Op 2 juni moet de definitieve 23-koppige WK-selectie bekend zijn. Twaalf dagen later speelt Engeland in het snikhete Manaus zijn eerste groepswedstrijd, tegen Italië. Verder wachten in Groep D duels met Uruguay en Costa Rica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.