'Meedogenloze Van Gaal ziet Rooney als nieuwe Robben'

Reacties

Vanmiddag wordt Louis van Gaal eindelijk officieel gepresenteerd als manager van Manchester United. Hoewel hij woensdag blunderde door op het trainingsveld te verschijnen in het blauw, de kleuren van aartsrivaal City, zijn Engelse kranten overwegend enthousiast over de frisse wind die hij met zich meebrengt. Een overzicht.

'Meedogenloze Van Gaal ziet Rooney als nieuwe Robben'

Woensdag maakte Van Gaal kennis met diverse stafleden en de selectiespelers die niet vrijaf hadden gekregen in verband met deelname aan het WK. Na een lunch en briefing door zijn technische staf leidde de ex-bondscoach zijn eerste training op Carrington, het beroemde trainingscomplex van The Red Devils.

Het valt The Guardian op dat de door Van Gaal meegenomen assistenten Albert Stuivenberg en Marcel Bout een grote vinger in de pap hebben bij United. 'In de werkwijze van Van Gaal nemen zij duidelijk een prominente rol in', aldus de kwaliteitskrant, die verwacht dat de trainer vandaag in gesprek gaat met directeur Ed Woodward om zijn transferwensen kenbaar te maken.

Dat laatste wordt beaamd door de Daily Telegraph. Ook die krant schrijft over de staf van Van Gaal. 'Door de aanwezigheid van zijn landgenoten Bout, Stuivenberg en Frans Hoek is het onduidelijk welke rol Nicky Butt, Phil Neville en Paul Scholes gaan vervullen. Zij hadden vorig seizoen een prominente rol, maar wat Van Gaal voor hen in petto heeft is ongewis.'

Transfermarkt
'De tijd dringt, doordat Van Gaal vrijdag met zijn selectie naar de Verenigde Staten vertrekt. Daarom zal hij donderdag nog gebruiken om zijn tanden in de transfermarkt te zetten', vervolgt The Guardian. 'Zijn prioriteit ligt duidelijk in het centrum van de defensie en het middenveld.' Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Thomas Vermaelen (Arsenal) worden als mogelijke versterking genoemd. The Telegraph rept ook over Angel Di María (Real Madrid), Claudio Marchisio (Juventus) en Arturo Vidal (Juventus).

Die krant ziet in Wayne Rooney (op de foto feestend met Robin van Persie) de Arjen Robben van Manchester United. 'Het is zowel Sir Alex Ferguson als David Moyes nooit gelukt Rooney en Van Persie effectief in een elftal te gebruiken. Van Gaal gaf Robben op het WK een vrije rol rondom Van Persie en die functie kan Rooney vervullen bij United.' Tot slot publiceert de krant ook een lijstje spelers van wie de toekomst op Old Trafford onzeker is: Chris Smalling, Jonny Evans, Tom Cleverley, Ashley Young, Marouane Fellaini, Anderson, Wilfried Zaha, Nani en Shinji Kagawa.

Dode takken
Sensatiekrant The Daily Mirror pakt met dat laatste nog groter uit. De tabloid meldt dat Van Gaal 'zonder mededogen' zeker tien spelers de deur gaat wijzen. 'Hij is van plan de selectie die onder Moyes volledig faalde een nieuw gezicht te geven. Van Gaal snoeit dode takken weg en geeft jeugd de kans, maar wil zeker nog vier grote aankopen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.