Medewerkers Ajax-jeugd uiten onvrede over ontslag Jonk

Reacties

Een deel van de medewerkers van de Ajax-jeugdopleiding heeft zijn onvrede geuit over het voorgenomen ontslag van hoofd opleidingen Wim Jonk. Dit is gebeurd middels een open brief aan de directie, de bestuursraad en de raad van commissarissen van de Amsterdamse club.

Medewerkers Ajax-jeugd uiten onvrede over ontslag Jonk

'Via deze open brief willen wij, het overgrote deel van de medewerkers van de jeugdopleiding, voor iedereen helder stellen dat wij het pertinent oneens zijn met deze beslissing. Vanuit ons commitment aan het plan Cruijff en ons geloof in de missie en visie die Wim Jonk vanuit dat plan Cruijff in de club heeft gebracht, vinden wij het volstrekt onlogisch en dus onbegrijpelijk dat jullie juist Wim de wacht hebben aangezegd', luidt het statement.

De auteur van de brief is Michel Hordijk, sinds de Fluwelen Revolutie technisch coördinator bij de onderbouw van Ajax. Zo bewaakt hij onder andere de speelstijl en de trainingsmethoden van de jeugdteams. 'Wim Jonk heeft het plan Cruijff altijd vertegenwoordigd en verdedigd. Met kracht en overtuiging heeft Wim een innovatieve visie en werkwijze in de opleiding geïmplementeerd, en vanuit integriteit en oprechtheid is hij altijd voor deze visie en werkwijze blijven staan, nu dus zelfs ten koste van zijn eigen hoofd.'

'Niet alleen steunen wij Wim Jonk als mens en als hoofd opleiding, ook staan wij volledig achter hetgeen hij met al zijn kracht voor staat: zuiverheid, transparantie en de identiteit van onze club, waarin attractief, aanvallend voetbal centraal staat. Voetbal waarvoor het publiek naar het stadion komt en dat mensen wereldwijd inspireert', gaat het schrijven verder.

Jonk kreeg dinsdag te horen dat Ajax van hem af wil, donderdag hervatte hij desondanks zijn werkzaamheden. 'Vanuit onze overtuiging van het plan Cruijff en ons geloof in de wijze waarop Wim leiding geeft aan de implementatie van dat plan, kunnen wij zijn ontslag onmogelijk accepteren. Wij eisen dan ook dat de beslissing om Wim Jonk te ontslaan per direct wordt teruggedraaid.' Ook Johan Cruijff liet al weten steun te betuigen aan de Volendammer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.