McClaren woedend na verlies in derby tegen Sunderland

Vriend en vijand waren het eens dat een dubieuze arbitrale beslissing Newcastle United in de problemen had gebracht. Manager Steve McClaren putte desondanks moed uit de nederlaag tegen rivaal Sunderland.

Het cruciale moment in de Wear-Tyne derby was de beslissing van scheidsrechter Bobby Madley. De arbiter zag op slag van rust in een actie van Fabricio Coloccini genoeg aanleiding voor zowel een strafschop als een rode kaart.

McClaren was na afloop woest over deze beslissing, die het begin van het einde betekende voor Newcastle United. Sunderland liep in de tweede helft weg naar een 3-0 overwinning. 'Het was nooit een strafschop, en dan ook nog rood is een dubbele klap. Veel bozer ben ik niet geweest. In de kleedkamer heerste ook een immens gevoel van onrechtvaardigheid.'

De benutte penalty van Adam Johnson veranderde het ontspannen gevoel van McClaren. 'In de eerste helft was mijn ploeg excellent, ik was ook totaal relaxed. We hadden de controle.'

Daarin schuilt volgens de Newcastle-manager ook een reden voor optimisme. 'Als we op deze weg doorgaan en de arbitrale beslissingen ook goed zijn, dan komt het goed voor ons. Want zelfs met tien man hadden we de controle. Op beslissingen van scheidsrechters hebben we geen invloed.'

Allardyce
Zijn Sunderland-collega Sam Allardyce, die zijn eerste overwinning boekte sinds zijn entree als opvolger van Dick Advocaat, besefte dat zijn ploeg geluk had gehad. 'We hebben daarvan maximaal gebruik gemaakt.'

Allardyce was het niet helemaal eens met McCLaren. 'Het was een overtreding. De rode kaart was wel zwaar. Maar zo zijn de regels', aldus de opvolger van Advocaat na de zesde overwinning op de aartsrivaal op rij.