McClaren: 'Ik had ook Wijnaldum kunnen wisselen'

Reacties

Newcastle United rechtte tegen Liverpool de rug (2-0) en dat was nodig ook, besefte manager Steve McClaren. Niemand is bij de nummer achttien van de Premier League zeker van een basisplaats.

McClaren: 'Ik had ook Wijnaldum kunnen wisselen'

De voormalige FC Twente-trainer erkende dat het 5-1 verlies tegen Crystal Palace vorige week ongenadig hard was aangekomen bij zijn team. Herstelwerk was nodig. 'We hebben iedereen uitgelegd waarom we de laatste twee duels hebben verloren en vervolgens alle spelers de kans gegeven om dat recht te zetten tegen Liverpool', verklaarde McClaren na afloop bij The Chronicle.

Net als bij de vorige thuisoverwinning tegen Norwich City was Wijnaldum zondag de grote man. Tegen de promovendus scoorde de van PSV overgekomen middenvelder vier keer, nu moest hij het met één treffer en een belangrijke rol bij het openingsdoelpunt doen. Toch was het niet vanzelfsprekend dat Wijnaldum aan de aftrap verscheen. 'Na Crystal Palace had ik iedereen kunnen wisselen, ook Wijnaldum.'

De prestatie tegen het in blakende vorm verkerende Liverpool stemde de manager uiterst tevreden. 'We wilden weer het team zijn van een aantal weken geleden. Dan gaat het om hard werken, duels winnen en opponenten op inzet aftroeven.' Toch blijft Newcastle ondanks de driepunter in problemen verkeren. Met drie overwinningen na vijftien speelronden verkeren The Magpies nog altijd in degradatienood.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.