McClaren en FC Twente snakken naar maand december

Steve McClaren zal blij zijn dat er in november geen wedstrijden meer op het programma staan, want FC Twente beleefde onder leiding van de Engelse trainer een dramatische maand.

McClaren en FC Twente snakken naar maand december

Op 1 november was er nog helemaal niets aan de hand voor de Tukkers. In de Eredivisie was de ploeg van McClaren koploper, terwijl Twente ook nog actief was in de Europa League en strijd om om de KNVB-beker. Maar meteen op de eerste dag van de elfde maand ging het mis voor de club uit Enschede.

In de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi ging Twente in eigen huis onderuit tegen FC Den Bosch. De ploeg uit de Jupiler League won met 2-1 in De Grolsch Veste, maar drie dagen na die nederlaag herstelde de landskampioen van het seizoen 2009/10 zich uitstekend door thuis met 3-0 te winnen van Feyenoord. Het bleek achteraf de enige overwinning in de maand november.

Na de overtuigende zege op Feyenoord speelde Twente vijf keer, waarvan vooral de remises in de Europa League desastreus waren. Met nog één groepswedstrijd voor de boeg kan McClaren zich al volledig richten op de competitie, aangezien zijn ploeg na de jaarwisseling niet meer actief zal zijn in Europa.

In de Eredivisie moet het dit seizoen gebeuren voor de Enschedeërs en ondanks de dramatische maand november, is de landstitel nog zeker haalbaar voor Twente. De koppositie werd weliswaar verloren aan PSV, maar de Eindhovenaren hebben na veertien wedstrijden slechts twee punten voorsprong.

De vraag is alleen of McClaren er nog wel in gelooft. 'We zijn absoluut niet in vorm en het grootste probleem is dat we te weinig scoren. Natuurlijk, er ontbreken een paar belangrijke spelers maar dat mag geen excuus zijn. Het moet veel beter en we zoeken naar een oplossing.' (Arjan van den IJssel) <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's