McClaren: 'Eigenlijk deden we alles fout in de eerste helft'

FC Twente schrok toen de club in de achtste minuut met 1-0 achter kwam, maar won uiteindelijk met 3-1 van Qarabag Agdam. Steve McClaren, trainer van de Tukkers, vond het erg leerzaam.

'Dit is onderdeel van het leerproces wat dit team doormaakt. We zeiden vooraf: Qarabag is een goed team, maar we werden toch verrast. Tot nu toe kenden we onze tegenstander altijd, wisten we alles van ze, nu troffen we voor het eerst een onbekende tegenstander. Maar ook dat hoort bij de ontwikkeling. Je moet eerst iets ervaren hebben voordat je er van kan leren.'

'Vooral in de eerste twintig minuten waren we niet scherp genoeg en voetbalden we niet goed. Eigenlijk deden we alles fout in de eerste helft en daar werden we voor gestraft. Het had nog erger kunnen worden, maar Sander (Boschker, red.) hield ons op de been. In de rust heb ik gezegd: zorg dat je die wedstrijd wint en geen tegentreffers meer incasseert.'

En zijn elftal slaagde in de tweede helft in de opdracht. 'Dat hebben we ook gedaan. Hopelijk leert het team hiervan, want zo slecht als de eerste twintig minuten heb ik het nog niet gezien. De key thing is mentaliteit en dat moeten we verbeteren. Maar goed, aan het eind van de rit hebben we gewoon de wedstrijd nog gewonnen en dat blijft het belangrijkst.'