McCarthy ontbreekt in voorselectie Confederations Cup

Joël Santana, bondscoach van Zuid-Afrika, heeft Blackburn Rovers-spits Benni McCarthy niet opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de Confederations Cup.

McCarthy ontbreekt in voorselectie Confederations Cup

'Ik hoop dat Zuid-Afrika indruk gaat maken op dat toernooi', vertelde de 32-jarige McCarthy korte tijd geleden aan FIFA.com. 'We kunnen niet om een betere groep spelers vragen dan die we nu hebben. Het is een voorrecht om met deze ploeg te spelen tegen Spanje. Ik hoop zoveel mogelijk doelpunten te maken en mijn naam te vestigen.'

Santana besloot echter de oud-spits van Ajax buiten de selectie te houden. Op de persconferentie weigerde de keuzeheer van Bafana Bafana in te gaan op het passeren van de aanvaller. 'Ik wil mijn energie richten op de spelers die ik wél heb geselecteerd', aldus de Braziliaan.

Ook SC Heerenveen-goalie Hans Vonk zit niet bij de dertig man tellende voorselectie. Aaron Mokoena, ploeggenoot van McCarthy bij Blackburn Rovers, is wel gekozen. Nasief Morris (Recreativo), Bryce Moon (Panathinaikos) en Steven Pienaar (Everton) ontvingen eveneens een oproep van Santana.

Zuid-Afrika opent de strijd om de Confedarations Cup in eigen land op 14 juni tegen Irak. In de poule ontmoet het verder
Nieuw-Zeeland en Spanje. In de andere poule spelen Brazilië, Egypte, Verenigde Staten en Italië voor een plaats in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's