Mbokani zeker van hoofdprijs: 'Ik verdien Gouden Bal'

Anderlecht-aanvaller Dieumerci Mbokani is ervan overtuigd dat hij in januari 2013 de Gouden Bal voor Belgisch Voetballer van het Jaar gaat winnen. De Congolees vindt simpelweg dat hij de beste speler van de Eerste Klasse is.

Mbokani zeker van hoofdprijs: 'Ik verdien Gouden Bal'

Hoewel Mbokani op de topscorerslijst onder meer Club Brugge-aanvaller Carlos Bacca (vijftien goals) voor zich moet dulden en Jelle Vossen (RC Genk) gelijke tred houdt met twaalf goals, ziet hij het duo niet als serieuze concurrenten.

'Er zijn een paar spelers van Club Brugge en Genk die mooie dingen hebben laten zien. Bacca en Vossen bijvoorbeeld. Maar rekening houdend met de twee stemrondes zie ik niet wie er evenveel punten als ik zou kunnen hebben', aldus de clubtopscorer van de ploeg van trainer John van den Brom in Voetbalmagazine.

Tot dusver was een vijfde plaats in 2009 het beste resultaat van Mbokani, toen zijn huidige en toenmalige ploeggenoot bij Standard Luik Milan Jovanovic won. Onterecht, zo vindt Mbokani. 'Ik verdien die trofee toch al enkele jaren? Toen ik bij Standard zat en nu ook weer. Ik weet nog altijd niet waarom ik nog niet gewonnen heb. Iedereen ziet dat ik die prijs verdien.'

De reden dat Mbokani zichzelf als torenhoge favoriet ziet is duidelijk. 'Omdat ik goed speel sinds begin dit jaar. Omdat ik het verschil gemaakt heb in meerdere grote wedstrijden. En eigenlijk simpelweg omdat ik de beste speler van de competitie ben.'

SeizoenrecordGezien de cijfers heeft Mbokani enig recht van spreken. Met achttien goals in alle officiële duels van Anderlecht dit seizoen zit hij nu al dicht tegen zijn eigen record aan. In 2008/09 scoorde hij in een hele jaargang 21 keer voor Standard Luik.

Een van zijn achttien goals maakte Mbokani dit seizoen in de Champions League tegen Zenit Sint-Petersburg. Hoewel het niet voldoende was voor Europese overwintering, hoopt Mbokani zelf wel garen te spinnen bij die goal. Een maand geleden nam hij ook al geen blad voor de mond en gaf hij aan nog dit seizoen te willen vertrekken uit Brussel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's