Mbappé geeft met dank aan Messi op veld het volgende antwoord

Reacties

Paris Saint-Germain heeft vrijdag zonder problemen afgerekend met Ajaccio. De veelbesproken Kylian Mbappé zette de Franse kampioen op het goede spoor.

Mbappé geeft met dank aan Messi op veld het volgende antwoord
© Pro Shots
Ajaccio
Ajaccio
0 - 3
PSG
PSG

Zijn naam werd de laatste weken gebruikt voor zaken die zich buiten het veld afspeelden. Mbappé zou zich verraden voelen en daarom azen op een winters vertrek bij PSG. Al dan niet op dringend advies van zijn club wees de aanvaller tijdens het Ballon d'Or-gala alle speculaties van de hand. Hij was niet boos en hij had niet aangedrongen op een vertrek uit Parijs.

Voor het duel met Ajaccio waren de ogen op hem gericht. Mbappé liet zien niet te worden gehinderd door die aandacht. Halverwege de eerste helft opende de aanvaller de score. Het voorbereidende werk kwam van Lionel Messi, die daarmee zijn achtste assist van het Ligue 1-seizoen bijschreef.

Na ruim een half uur had Mbappé de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar de aanvaller faalde opzichtig. Voor een nagenoeg leeg doel joeg hij de bal over, waarmee de teller (nog) bleef staan op negen competitietreffers. Dat is evenveel als de vrijdag geschorste Neymar en Lille-aanvaller Jonathan David.

De minimale marge bood Ajaccio hoop op een stunt. De nummer achttien van de Ligue 1 kon die hoop in de 78ste minuut opbergen na een heerlijke combinatie tussen Mbappé en Messi. De Argentijn zette de aanval op, werd door een hakje van de Franse aanvaller vrijgespeeld, speelde om doelman Benjamin Leroy heen en wipte de bal in het doel van de thuisploeg.

In de 82ste minuut waren de rollen van aangever en afmaker weer omgedraaid. Op aangeven van Messi besliste Mbappé de wedstrijd definitief en gaf hij ook een signaal af met betrekking tot de verhalen over zijn vermeende wensen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.