Mbappé dubbel beloond voor stormachtige ontwikkeling

Reacties

Kylian Mbappé is maandagavond dubbel in de prijzen gevallen bij het Franse voetbalgala. De achttienjarige aanvaller van AS Monaco werd verkozen tot Talent van het Jaar en had een plekje in het Elftal van het Jaar.

Mbappé dubbel beloond voor stormachtige ontwikkeling

Met veertien treffers en acht assists in slechts vijftien basisoptredens in de competitie is Mbappé bezig aan een fenomenaal seizoen. Ondanks zijn jonge leeftijd veroverde de spits dit seizoen een vaste basisplaats in de Monaco-aanval naast routinier Radamel Falcao.

Ook in de Champions League maakte Mbappé indruk, zo werd hij dankzij zijn treffer tegen Juventus onder meer de jongste doelpuntenmaker ooit in de halve finale van het miljardenbal. Naast het bereiken van de halve eindstrijd van de Champions League kroonde Moncaco zich afgelopen zondag ook officieus voor het eerst in zeventien jaar tot kampioen voor Frankrijk.

Het was dan ook niet verrassend dat het tienerfenomeen werd verkozen tot Talent van het Jaar. Ook in het Elftal van het Jaar is Monaco veelvuldig vertegenwoordigd. Mbappé heeft een plaatsje in de voorhoede met Ligue 1-topscorer en Speler van het Jaar Edinson Cavani en Olympique Lyon-spits Alexandre Lacazette.

Bernardo Silva, Bejamin Mendy, Djibril Sidibé, Kamil Glik en Danijel Subasic completeren het zestal van de Monegasken. Marco Verratti, Thiago Silva (beiden Paris Saint-Germain) en Jean-Michaël Seri (Olympique Nice) zijn de andere drie uitverkorenen. Memphis Depay viel eerder op de avond in de prijzen met het Doelpunt van het Jaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.