Matig AC Milan vindt geen gaatje in hechte muur Carpi

Reacties

Het lek bij AC Milan is ook onder leiding van interim-trainer Cristian Brocchi nog niet boven. Vier dagen na zijn succesvolle debuut tegen Sampdoria (0-1) kwam de nummer zes van de Serie A in een teleurstellende thuiswedstrijd niet verder dan 0-0 tegen Carpi.

Matig AC Milan vindt geen gaatje in hechte muur Carpi

Kevin-Prince Boateng en Jonathan de Guzman begonnen donderdagavond voor het eerst in de basis bij respectievelijk Milan en Carpi. De twee middenvelders konden niet voorkomen dat de fans in San Siro een slaapverwekkend schouwspel kregen voorgeschoteld. Milan slechtte de hechte muur van Carpi maar nauwelijks, terwijl het eerste schot tussen de palen van de bezoekers pas na een uur viel te noteren.

De Guzman was even daardoor naar de kant gegaan voor Kevin Lasagna. De 23-jarige spits kreeg meteen daarna de kans Milan pijn te doen, maar schoot recht in de handen van doelman Gianluigi Donnarumma. Aan de andere kant kreeg Vid Belec iets meer te doen. Een knal van afstand was het enige echte wapenfeit van Boateng, terwijl Carlos Bacca in kansrijke positie over schoot.

Op jacht naar de eerste thuiszege in de Serie A sinds 27 februari zag interim-coach Brocchi bovendien dat Mario Balotelli vlak voor rust werd teruggefloten omdat hij Belec met bal en al over de doellijn duwde en na rust een goal van invaller José Mauri werd afgekeurd wegens buitenspel. Nadat Luca Antonelli in de slotfase de ban ook niet had gebroken, voorkwam Donnarumma met een fantastische save nog de 0-1.

Desondanks zal Carpi met het punt tevreden huiswaarts keren. De promovendus, die tien punten in de laatste zes duels pakte, heeft het gat met de degradatiezone vergroot tot twee punten. Milan ziet de kloof met de topvijf juist groeien tot zes punten, maar de bekerfinalist kan ook via de zesde plaats toegang krijgen tot de Europa League. Dat vooruitzicht stelde de kritische thuisfans echter niet tevreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.