'Matchfixer' Kargbo vindt onderdak bij Dulwich Hamlet

Reacties

Ibrahim Kargbo (34) komt al maanden alleen in het nieuws vanwege zijn betrokkenheid bij matchfixing in zijn Willem II-tijd, maar toch heeft hij een nieuwe club gevonden. De middenvelder gaat aan de slag bij Dulwich Hamlet FC, dat uitkomt op het zevende Engelse niveau.

'Matchfixer' Kargbo vindt onderdak bij Dulwich Hamlet

Het duel tussen FC Utrecht en Willem II op 9 augustus 2009 is volgens de KNVB met zekerheid gefixt. Eerder al werden de uitwedstrijden van Willem II tegen Ajax op 17 oktober 2009 (4-0) en Feyenoord op 19 december 2009 (1-0) genoemd als gemanipuleerde wedstrijden.

Spil in dit hele schandaal is Ibrahim Kargbo, die samen met matchfixer Wilson Raj Perumal opereerde. Kargbo kreeg ook hulp van ploeggenoten, maar onduidelijk is nog om wie het gaat. Ook een benefietwedstrijd tussen Sierra Leone en Willem II is waarschijnlijk georganiseerd met het doel deze te manipuleren.

Vanwege deze verdenkingen is Kargbo geschorst door de KNVB, maar in Engeland komt hij wel aan de bak. De 34-voudig international van Sierra Leone, die ondanks de bewijzen van de KNVB elke betrokkenheid bij matchfixing ontkent, kwam vorig jaar uit voor Welling United op het vijfde niveau in Engeland. Een seizoen eerder was hij nog basisspeler bij Atlético CP, een Portugese tweedeklasser.

'Ik ben gelukkig dat ik getekend heb voor Hamlet en ik hoop dat ik nog steeds kan presteren', reageerde Kargbo bij de BBC op zijn transfer. 'Ik doe mijn best om mijn doelen te halen. Ik ben blij dat Hamlet mij een kans geeft in een periode waarin ik onterecht beschuldigd word van het fixen van wedstrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.