KNVB waarschuwt FA voor 'matchfixer' Kargbo

Reacties

De KNVB stelde onlangs vast dat Ibrahim Kargbo in zijn Willem II-tijd betrokken was bij matchfixing en waarschuwt de FA nu voor de international van Sierra Leone. De Nederlandse voetbalbond deelt het dossier van de 33-jarige middenvelder als reactie op de transfer van Kargbo naar Welling United.

KNVB waarschuwt FA voor 'matchfixer' Kargbo

De integriteitseenheid van de KNVB kwam in februari met bewijs in een zaak tegen Kargbo, die volgens de bond een hoofdrol vertolkte in een matchfixingzaak in 2009. De aanklager betaald voetbal kon hem niet meer tuchtrechtelijk vervolgen, omdat Kargbo geen lid meer is van de KNVB, maar deed al wel eerder de aanbeveling het rapport ook door te sturen naar de UEFA en FIFA. Nu worden de conclusies gedeeld met de Engelse collega's.

'De FA zocht afgelopen weekeinde contact met Zeist vanwege de recente berichtgeving in Nederland', legt de KNVB deze maatregel toe in een statement. 'De KNVB informeert de Engelse bond zo snel mogelijk over het dossier Ibrahim Kargbo, naar aanleiding van zijn transfer naar de club Welling United.'

De club die op het vijfde niveau van Engeland uitkomt trok zich namelijk niets aan van alle commotie in Nederland en voegde Kargbo vorige week toe aan de selectie. De 34-voudig international van Sierra Leone, die ondanks de bewijzen van de KNVB elke betrokkenheid bij matchfixing ontkent, zat al maanden zonder club. Vorig seizoen was hij nog basisspeler bij Atlético CP, een Portugese tweedeklasser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.