Matavz zet stap voorwaarts naar herstel

Reacties

Tim Matavz heeft vrijdag in Maspalomas een stap vooruit gezet in het herstel van de meniscusblessure die hem al sinds medio november aan de kant houdt. Georginio Wijnaldum trainde voorzichtig met de bal, terwijl Ji-Sung Park de training juist liet schieten.

Matavz zet stap voorwaarts naar herstel

Matavz speelde sinds 10 november al geen wedstrijd meer voor PSV, waarvoor hij dit seizoen vier keer scoorde in officieel verband. Vrijdagochtend toonde de 24-jarige spits echter een teken van herstel. Hij nam met het overgrote deel van de selectie deel aan een intensieve looptraining.

Matavz is dan ook optimistisch over het revalidatietraject waardoor hij in februari weer speelklaar moet zijn. 'Het gaat iedere dag een beetje beter. Soms treedt er een kleine reactie op, maar dat hoort erbij', vertelde hij in gesprek met Voetbal International.

Aanvoerder Wijnaldum heeft nog langer de tijd nodig om terug te keren in de hoofdmacht van trainer Phillip Cocu. De 23-jarige middenvelder staat al sinds half september aan de kant met rugklachten en trainde vrijdag voorzichtig met de bal met fysiotherapeut Cees van der Linden.

Waar Peter van Ooijen na een lichte enkelblessure wel weer aansloot bij de groep, lieten Ji-Sung Park en Mathias Zanka Jørgensen de training vanwege lichte klachten schieten. Hun inzetbaarheid voor de Eredivisie-topper van volgende week zondag tegen Ajax is niet in gevaar.

Middagtraining
Uit angst voor overbelasting bij de rest van zijn spelersgroep heeft Cocu de middagtraining uit het programma geschrapt. Na enkele zware sessies eerder deze week en de 3-0 oefenzege op Botev Plovdiv van afgelopen donderdag, achtte hij het wijs zijn spelers rust te geven, omdat de finale van het Maspalomas-toernooi tegen FC Augsburg zaterdag al op het programma staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.