Mascara bezorgt Lazio nederlaag in jacht op derde plaats

Lazio is op bezoek bij laagvlieger Novara verrassend onderuit gegaan. De nummer drie van de Serie A verloor op het kunstgrasveld van het Stadio Silvio Piola door een prachtige vrije trap (2-1).

Na een aftastend begin van beide kanten kwam de wedstrijd na een half uur los toen Modibo Diakité de thuisploeg op voorsprong zette. De verdediger van Lazio wilde een voorzet van Novara wegwerken, maar via de hak van de Fransman belandde de bal in eigen doel.

Het antwoord van Lazio liet niet lang op zich wachten, want nog geen twee minuten later stond het weer gelijk. Een schot van Stefano Mauri werd door Novara-doelman Alberto Fontana terug het veld in gestompt, waarna Antonio Candreva van dichtbij de 1-1 binnen kopte.

Libor Kozak was voor rust al dicht bij de 1-2 en dacht na een uur Lazio alsnog op voorsprong te hebben gezet, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten later kreeg Mauri een enorme kans, maar de middenvelder schoot huizenhoog over.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 79ste minuut schoot Giuseppe Mascara (foto) de thuisclub naar de overwinning. De aanvaller schoot een vrije trap in de kruising.

Door de nederlaag heeft Lazio nu 55 punten uit 34 duels, waardoor het achterhaald kan worden door nummer vier Udinese. Die club speelt later op de dag thuis tegen Internazionale. Novara komt op 28 punten, toch lijkt degradatie onafwendbaar voor de nummer negentien. Foto: VI Images