Martins Indi ten koste van Lille naar groepsfase CL

Bruno Martins Indi heeft zich met FC Porto geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In Portugal werd na de rust pas definitief afgerekend met het Franse Lille: 2-0.

Na de 1-0 overwinning van vorige week in Frankrijk was de primaire taak van FC Porto in Estádio do Dragão duidelijk: geen treffer incasseren. Daarin slaagde de ploeg van trainer Julen Lopetegui met vlag en wimpel. Toch bleef het lang spannend.

In de tweede helft zorgde Porto-aanvaller Yacine Brahimi voor rust in de tent. Via een schitterende vrije trap opende de Algerijn de score, waardoor Lille twee keer moest scoren om Porto uit te schakelen. Zover kwam het niet. Sterker, na ruim een uur maakte Jackson Martínez - op aangeven van Brahimi - aan de Franse hoop een einde door met links de eindstand te bepalen: 2-0.

Namens FC Porto speelde Martins Indi de gehele wedstrijd en maakte hij tevens een zeer solide indruk in de defensie. De Portugese topclub plaatst zich voor de negentiende keer voor de groepsfase van de Champions League. Donderdag wordt bekend in welke groep FC Porto is ingedeeld.

Bate Borisov - Slovan Bratislava 3-0
Bate Borisov heeft zich ten koste van Slovan Bratislava geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In Bratislava werd vorige week met 1-1 gelijkgespeeld, maar in de return was Bate Borisov met 3-0 te sterk voor de club uit Slowakije. Namens de thuisploeg waren Mikhail Gordeychuck, Sergei Krytes en Vitali Rodionov de doelpuntenmakers.