Martins Indi en Bazoer met AZ mee naar Polen voor allesbeslissend duel

Reacties

Bruno Martins Indi en Riechedly Bazoer vliegen met AZ mee naar Polen voor het beslissende Conference League-duel met Legia Warschau. Mathew Ryan daarentegen ontbreekt in de selectie van de Noord-Hollanders.

Martins Indi en Bazoer met AZ mee naar Polen voor allesbeslissend duel
© Pro Shots
Legia Warschau
Legia Warschau
2 - 0
AZ
AZ

Aanvoerder Martins Indi ontbrak nog in het competitieduel met Almere City, terwijl Bazoer sinds 30 november niet meer in actie kwam voor de Alkmaarders. Doelman Ryan heeft een jukbeenbreuk en zal de rest van dit kalenderjaar niet meer tussen de palen staan bij AZ. Trainer Pascal Jansen heeft door de afwezigheid van de Australiër in zijn selectie plaats ingeruimd voor de achttienjarige Tristan Kuijsten.

AZ gaat met een groep van in totaal 24 spelers naar Polen. Bij winst op de Poolse opponent is Europese overwintering een feit. Het duel in Alkmaar tussen beide ploegen werd op 5 oktober gewonnen door AZ. Vangelis Pavlidis zorgde in het AFAS stadion voor de enige treffer van het duel (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

AZ zal niet gesteund worden door de eigen aanhang aangezien ‘de veiligheid niet gegarandeerd kon worden’ in Polen. Er werd gevreesd voor rellen nadat het na de wedstrijd in Alkmaar misging. Een uur na de wedstrijd werden twee voetballers van Legia opgepakt na een aanvaring met de Nederlandse ME buiten het stadion. De nasleep was heftig: Legia viel AZ en de Nederlandse autoriteiten aan in een statement en bracht zelfs een documentaire uit over de gebeurtenissen in Alkmaar. De UEFA strafte de Poolse club met een geldboete en een uitwedstrijd zonder fans.

UEFA Europa Conference League

Stand Groep E UEFA Europa Conference League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Aston Villa
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Legia Warschau
6
4
0
2
10-6
+4
12
3
AZ
6
2
0
4
7-12
-5
6
4
Zrinjski Mostar
6
1
1
4
6-10
-4
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.