Aston Villa helpt AZ: winnen in Warschau genoeg voor overwintering

Reacties

Aston Villa heeft AZ donderdagavond de helpende hand toegereikt door thuis van Legia Warschau te winnen. Daardoor zijn de Alkmaarders nog in de race voor overwintering in de Conference League.

Aston Villa helpt AZ: winnen in Warschau genoeg voor overwintering
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Legia Warschau
Legia Warschau

AZ kon na de overwinning op Zrinjski Mostar (1-0) alleen nog door naar de volgende ronde als Aston Villa later op de donderdagavond zou winnen van Legia. Al snel kwam er goed nieuws uit Birmingham. Moussa Diaby opende al in de vierde minuut de score, door na een pass van Youri Tielemans naar binnen te trekken en raak te schieten.

Villa was via John Durán al snel dicht bij de tweede treffer, maar moest na twintig minuten de gelijkmaker van Legia incasseren. Ernest Muci strafte een fout in de opbouw van Boubacar Kamara op geweldige wijze af. Fans om die treffer te bejubelen waren er niet, want de politie weerde de Legia-supporters na rellen uit het stadion.

Eerder ging het in Alkmaar ook al mis met de Poolse aanhang. AZ neemt om die reden ook geen fans mee naar Warschau, waar het aan een overwinning genoeg heeft om alsnog te overwinteren in de Conference League. Daar zorgde Álex Moreno voor door na 58 minuten prachtig raak te schieten uit een vrije trap van Douglas Luiz.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de eerste treffer van de Spaanse linksback in dienst van Aston Villa is de ploeg van Europa League-specialist Unai Emery zeker van een plek in de volgende ronde. AZ kan zich alleen nog bij de Premier League-ploeg voegen als het wint in Warschau. In dat geval geeft het betere onderlinge resultaat tegen de Polen de doorslag.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.