Martino maakt zich ondanks clubrecord zorgen om Barça

Hoewel Barcelona zaterdagavond weinig moeite had met Real Valladolid (4-1) had trainer Gerardo Martino wel de nodige minpunten gezien. De Argentijn blijft zodoende kritisch ondanks de achtste overwinning op rij, een door de Catalaanse grootmacht nooit vertoonde zegereeks.

Door de achtste overwinning vanaf de start van het seizoen heeft Barcelona het clubrecord nog maar wat aangescherpt. Na de interlandperiode kan de beste serie van Real Madrid ooit, geëvenaard worden. De aartsrivaal won in het seizoen 1968/69 de eerste negen wedstrijden.

Toch baart de manier waarop Valladolid op voorsprong kwam Martino zorgen. Opnieuw kreeg Barcelona een doelpunt tegen uit een standaardsituatie. Dit keer was het een corner. 'Daar maak ik me wel zorgen over, ja', gaf de Argentijn toe. 'Bovendien vond ik dat we de eerste helft met te weinig beleving speelde.'

'Over de tweede helft ben ik dan weer wel tevreden', gaat Martino verder. 'Ik geniet van de goede resultaten', besloot hij. Zondag kan Atlético Madrid op gelijke hoogte komen met Barcelona door het thuisduel met Celta de Vigo in winst om te zetten.