Martínez laat menigte lachen en juichen na uitspraak over Van Gaal

Reacties

De overwinning op het Nederlandse elftal in de kwartfinale van het WK zorgt In Argentinië nog altijd voor leedvermaak. Te midden van de festiviteiten, die nog steeds gaande zijn, kwam keeper Emiliano Martínez terug op uitspraken van Louis van Gaal voorafgaand aan de wedstrijd.

Martínez laat menigte lachen en juichen na uitspraak over Van Gaal
© ESPN

'Ik herinner me nog dat de bondscoach van Nederland voor de wedstrijd onze spelers bekritiseerde, onder wie onze Angelito Di María', zei de flamboyante doelman. 'Hij zei dat zij zouden winnen als het zou aankomen op strafschoppen. De waarheid is echter dat hij verkeerd zat, haha.' De woorden van Martínez zorgden voor gelach en gejuich bij de menigte in Mar de Plata, een stad op circa vierhonderd kilometer van Buenos Aires.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Gaal uitte in de aanloop naar de wedstrijd geen serieuze kritiek op Di María. Hij noemde de aanvaller 'een heel goede voetballer', maar zei wel dat Di María in hun gezamenlijke tijd bij Manchester United problemen in de privésfeer had. Hij verwees naar een inbraak bij de Argentijn thuis, die effect had op zijn spel. Di María was in het verleden een stuk kritischer op Van Gaal en noemde hem de slechtste trainer onder wie hij heeft gewerkt.

Evenmin zei Van Gaal dat Oranje een mogelijke strafschoppenserie zou winnen. Wel zei hij te hopen dat Oranje een 'plusje' zou hebben vanwege de uitvoerige voorbereiding. Op het moment suprême lieten Virgil van Dijk en Steven Berghuis echter na om te scoren, waardoor Argentinië de halve finale bereikte.

Tchouaméni
Ook Aurélien Tchouaméni, die een penalty naast schoot, moest het ontgelden tijdens de speech van Martínez. 'Toen ik de eerste penalty (van Kingsley Coman, red.) tegenhield, wist ik dat die andere jongen nerveus zou zijn. Ik speelde mentale spelletjes met hem door de bal weg te gooien en tegen hem te praten. Daarna miste hij het doel. Hij heeft het verneukt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.