'Di María een van de weinige spelers die mij slechtste trainer noemt'

Reacties

De confrontatie met Argentinië betekent voor Louis van Gaal ook een weerzien met Ángel Di María. De Oranje-bondscoach herinnert zich nog de weinig vleiende woorden van de aanvaller.

'Di María een van de weinige spelers die mij slechtste trainer noemt'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Een dag voor de wedstrijd is de beschikbaarheid van Di María nog ongewis. De aanvaller werkt nog aan het herstel van de blessure die hem de achtste finale kostte. Van Gaal weet uit eigen ervaring wat een fitte Di María kan brengen.

'Hij is gewoon een heel goede voetballer, die ten tijde van dat hij in Manchester speelde, heel veel problemen had in de privésfeer. Er is ingebroken bij hem. Dat heeft ook zijn vorm beïnvloed in dat jaar', zei Van Gaal tijdens de persconferentie.

Di María heeft minder goede herinneringen aan gezamenlijke tijd bij United. De aanvaller heeft daarbij ook gewezen naar Van Gaal.  'Dat hij mij de slechtste trainer noemt... Dat is een van de weinige spelers die dat heeft gezegd', zei de Nederlander nu. 

De Oranje-bondscoach kent vooral de andere kant. 'Meestal is dat andersom. Ik vind het niet leuk dat Ángel dat geroepen heeft. Maar het is niet anders. Een coach moet wel eens beslissingen nemen die niet goed zijn. Hier zit er nog één. Memphis. En nu zoenen we elkaar op de mond.'

Een soortgelijke liefdesverklaring met de Oranje-international komt er niet. 'Een kus op de mond dat wil hij niet. Jammer dan. Maar ook wel fijn', sloot Van Gaal af na zijn avances richting Memphis.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Meer Á. Di María
Meer over Á. Di María
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.