Mårtensson bezorgt Utrecht eerste zege in kalenderjaar

Een late treffer heeft FC Utrecht de eerste overwinning in 2014 bezorgd. FC Groningen werd daarmee aan de kant gezet: 1-0.

Voor rust had Utrecht in eigen huis het veldoverwicht, maar op de tegenaanval kreeg Groningen de beste mogelijkheden. Na 25 minuten had Groningen moeten toestaan toen het aanvallend een overtalsituatie creëerde, maar Filip Kostic stuitte met zijn schot op Utrecht-doelman Robbin Ruiter.

Na de hervatting was het Utrecht dat steeds gevaarlijker werd. Na een handsbal van Michael de Leeuw kreeg Steve de Ridder in de 48ste minuut de kans om Utrecht met een penalty op voorsprong te zetten. De aanvaller schoot de strafschop echter tegen de onderkant van de lat. Met nog een kwartier te gaan stond de lat opnieuw een treffer van Utrecht in de weg, toen Jens Toornsta een vrije trap tegen het aluminium schoot.

Ook Groningen was in de slotfase dichtbij de openingstreffer, maar ook Tjaronn Chery stuitte op de lat, nadat hij was vrijgespeeld door invaller Género Zeefuik. Twee minuten voor tijd was het invaller Johan Mårtensson die zich tot de gevierde man bij Utrecht ontpopte, door van afstand raak te schieten.

Door de overwinning doorbreekt Utrecht een reeks van acht Eredivisiewedstrijden (G2, V6) zonder zege. De laatste overwinning van de ploeg van trainer Jan Wouters dateerde van 6 december 2013, toen met 2-0 werd gewonnen van NEC. Utrecht slaagde er daarmee voor het eerst in om in 2014 een wedstrijd te winnen. Het klimt naar de dertiende plaats. Groningen staat op de negende positie.