Marseille vergeet koppositie te heroveren, PSG wint wel

Olympique Marseille heeft zondag nagelaten de koppositie in Frankrijk over te nemen van Lille. De titelhouder verloor bij Nice in de slotfase. Paris Saint-Germain won wel.

Olympique Nice - Olympique Marseille 1-0 Olympique Marseille heeft verzuimd de koppositie in Frankrijk te pakken. De uitwedstrijd tegen Olympique Nice werd in de laatste minuut verloren: 1-0.

De weinig verheffende wedstrijd resulteerde uiteindelijk voor Nice in een opsteker. Emerse Faé kroonde zich in extremis tot 'matchwinner' met zijn beslissende doelpunt.

Door het verlies zakt Olympique Marseille naar de vierde positie. Olympique Nice doet goede zaken in de strijd tegen degradatie en bevindt zich momenteel op de veertiende plek. Paris Saint-Germain - Brest 3-1Paris Saint-Germain deed in tegenstelling tot Olympique Marseille wel goede zaken in de strijd om het kampioenschap. De wedstrijd tegen Brest werd overtuigend met 3-1 gewonnen.

De supporters van PSG mochten al vroeg juichen in het Parc des Princes. Nené bracht zijn club al in de vijfde minuut op voorsprong, de 1-0 betekende tevens de ruststand.

Nolan Roux zette begin tweede helft namens de bezoekers de 1-1 op het scorebord. Lang mocht de promovendus niet genieten van het doelpunt; vijf minuten later zette Mathieu Bodmer Paris Saint-Germain weer op voorsprong: 2-1.

De nekslag werd toegediend door Ludovic Giuly. De 34-jarige Fransman bepaalde de eindstand op 3-1 voor Les Parisiens.