Stade Rennes pakt koppositie, Arles sprokkelt puntje

Stade Rennes mag zich in de Franse Ligue 1 zeker voor een dag koploper noemen. Door een nipte zege op AS Monaco passeerde de ploeg Olympique Marseille, dat zondag op bezoek gaat bij Olympique Nice. Hekkensluiter Arles voegde een puntje toe aan het vooralsnog magere totaal.

Stade Rennes - AS Monaco 1-0Stade Rennes is de nieuwe lijstaanvoerder in Frankrijk. Door een nipte zege vergrootte de thuisploeg het puntentotaal naar 27, een punt meer dan Marseille. Victor Hugo Montaño kroonde zich tot matchwinner. Halverwege het tweede bedrijf tekende hij voor de enige treffer van de wedstrijd.

Arles - AS Nancy 1-1Arles is in Frankrijk degradatiekandidaat nummer één. Tot zaterdag verzamelde de ploeg pas zes punten. Kaba Diawara zette de thuisploeg echter op een verrassende voorsprong. Na acht minuten was hij verantwoordelijk voor de 1-0. Tot een tweede seizoensoverwinning kwam het niet voor de hekkensluiter. Youssouf Hadji bepaalde al na 26 minuten de eindstand op 1-1. Ook Nancy schiet weinig op met het punt, de ploeg bezet de vijftiende plaats. De achterstand van Arles op nummer negentien Caen bedraagt liefst zeven punten. RC Lens - AJ Auxerre 1-1Auxerre blijft aanmodderen in Frankrijk. Ook op bezoek bij Lens, dat in de onderste regionen bivakkeert, kon de ploeg niet imponeren. Sterker nog, de gastheren leken door een doelpunt van Allaedine Yahia lang op een 1-0 overwinning af te stevenen. Jean-Pascal Mignot sleepte drie minuten voor tijd alsnog een punt uit het vuur voor de bezoekers. Auxerre bezet na zaterdag de dertiende stek, Lens kon de degradatiezorgen niet wegnemen en blijft achttiende.

Overige uitslagenFC Sochaux - Valenciennes 2-1Toulouse - Caen 1-0Lille - Lorient afgelast Foto: VI Images