Marseille neemt meer maatregelen voor duel met Groningen

Reacties

Olympique Marseille heeft de veiligheidsmaatregelen wederom aangescherpt rond het Europa League-duel met FC Groningen. Eerder werd al bekend dat er geen supporters van de bezoekers welkom zijn.

Marseille neemt meer maatregelen voor duel met Groningen

Wegens de aanslagen in Parijs van anderhalve week geleden gelden rond evenementen strenge veiligheidsvoorschriften. Supporters van Groningen die toch naar Zuid-Frankrijk gaan, kunnen worden aangehouden. Er vinden tijdens de dagen rond het duel ook extra paspoortcontroles plaats in de stad, waarschuwde de club.

Franse supporters kunnen strenge controles verwachten. Enkele zones rond het stadion worden hermetisch afgesloten en om meer overzicht te krijgen van het gebied mag er op bepaalde plekken in de buurt van het stadion niet worden geparkeerd. Er is bovendien extra cameratoezicht en er worden metaaldetectoren gebruikt om te kijken of de mensen geen gevaarlijke spullen het stadion in willen smokkelen.

Olympique Marseille neemt het donderdag om 21.05 uur op tegen de Groningers, die enkel nog voor de eer spelen. De Fransen verwachten overigens nog een betrekkelijk rustig avondje, met ongeveer tienduizend toeschouwers op de tribunes van het Stade Vélodrome. Drie dagen later tegen AS Monaco stroomt het stadion naar verwachting wel behoorlijk vol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.