Marseille houdt Milan en Real in spanning

In Groep C van de Champions League strijden AC Milan, Real Madrid en Olympique Marseille op de laatste speeldag nog om kwalificatie voor de volgende ronde. Alleen FC Zürich is kansloos voor een Europees vervolg.

AC Milan-Olympique Marseille 1-1AC Milan begon goed aan de wedstrijd, maar de Italianen mochten uiteindelijk blij zijn dat ze niet verloren van het uitgekookt spelende Marseille. Bij een 1-1 stand miste Brandão namelijk een enorme kans namens de Franse gasten. De Braziliaan schoot de bal via de lat over, terwijl doelman Dida eigenlijk al verslagen leek.

Milan haalde alleen aan het begin van de wedstrijd een goed niveau. Marco Borriello zorgde al na tien minuten voor 1-0. De spits liet simpel zijn hielen zien aan tegenstander Gabriel Heinze en passeerde doelman Seve Mandanda met een schuiver tussen diens benen door. Zes minuten later was het al gelijk. Dida tikte een voorzet van Mamadou Niang precies voor de voeten van Lucho González, die eenvoudig de 1-1 kon binnen schieten. Na die tegentreffer was het ook meteen gedaan met het overwicht van Milan.

Na een matige tweede helft kregen beide ploegen in de slotfase nog kansen op de winst. Borriello kopte te zacht en Alexandre Pato dwong Mandanda nog tot een redding. Aan de andere zijde kopte Souleymane Diawara nog op de paal.

Real Madrid-FC Zürich 1-0In Estadio Santiago Bernabéu was sprake van eenrichtingsverkeer. FC Zürich had geen schijn van kans en had het geluk dat Real Madrid slordig omging met de mogelijkheden. Bij rust stond het slechts 0-1. Gonzalo Higuaín scoorde op aangeven van Kaká. Rafael van der Vaart maakte in de 58ste minuut zijn opwachting en ook Cristiano Ronaldo kwam als invaller binnen de lijnen.

Real Madrid gaat met tien punten aan kop in de poule. De Madrilenen moeten op de laatste speeldag op bezoek bij Marseille, dat zeven punten heeft. Milan moet de klus zien te klaren tijdens de uitwedstrijd tegen Zürich.